ASUS haat schroeven?

Door Jvann op donderdag 27 augustus 2015 21:28 - Reacties (7)
Categorie: -, Views: 2.662

Mijn vorige post was weer ffies gelee, dus hier is weer een post met natuurlijk belachelijk veel inhoud (not) ;) .


ASUS moet toch beter weten ...

Ik heb een erg mooie (persoonlijk natuurlijk) laptop van ASUS aangeschaft ongeveer 1 jaar geleden, de ASUS N750JK. Deze laptop heeft een GTX850 GPU, 2,5GHz I7 en 8GB werkgeheugen en koste onder de ¤900,- . Hardstikke leuk en voor mij aardig overkill, prima laptop voor mij dus.

http://i.imgur.com/tNp8Uwpl.jpg

Het is echter niet alleen rozengeur en manenschijn, er zit één component in die de boel aardig weet te verzieken, namelijk de hardeschijf. De opslagcapaciteit is met 500GB niet extreem groot maar dat is niet eens een issue voor mij, de 5400RPM snelheid DAARENTEGEN WEL!

Het viel wel mee als je één ding tegelijk doet, maar als je twee dingen ging doen zag je het gebruikspercentage in taakbeheer alweer op de 100% zitten en wist je al hoe laat het was, je kon dan niet eens een webpagina laden. De hardeschijf liet de laptop gewoon niet het uiterste zien, zonde! Volgens mij had ASUS dit zien aankomen, want ze hadden letterlijk extra hardeschijfschroeven meegeleverd bij de laptop.

https://cdn.pcpartpicker.com/static/forever/images/product/8fa21e382e68acdd0f5457fcd378d3db.med.256p.jpg

Een ES ES DEE

Ik had gelezen van andere tweakers dat de laptop twee hardeschijfsloten had, ik dacht daar kan ik wel gebruik van maken. Ik ging voor een 840 EVO 120GB SSD, prima SSD en i.c.m. de hardeschijf is dat voor mij zat opslagruimte. Deze heb ik overgekocht van een medetweaker voor een relatief lage prijs.


Dus de SSD kwam binnen en ik was helemaal blij, toen moest ik hem er nog inschroeven. Ik had al een Torx 4 schroevendraaier gekocht voor de laptopschroefjes, en de onderkant was relatief makkelijk te verwijderen. SSD er in geplaatst, dichtgeschroeft, Windows erop gezet en klaar is kees.

De vlammen kwamen uit de pijp, wat een paardekracht kon de laptop nu leveren. Het was duidelijk zichtbaar en ik was er erg blij mee.

http://i.imgur.com/XJJ3fGdl.jpg


Graphics Pruts Unit

Aan alle lol kwam helaas ook een eind, wat maanden na de aankoop ging de GTX850M GPU al kapot. Heel erg jammer en erg onverwachts, wanneer je de GPU gebruikte kwamen er allemaal artifacts in beeld.

http://cloud-4.steamusercontent.com/ugc/37487706963239245/DB53B23E02373DA69A1FA7D8322AEFFE4FF65D5B/

De screenshot hierboven is van de game mirrors edge, zoals je ziet klopt er geen zak van. Echter was dit wel een worst case scenario.

Begin deze zomervakantie had ik besloten de laptop terug te sturen, echter had ik wel de SSD er weer uitgehaald.

Dus laptop verstuurd en 2 weken later kwam hij weer retour, vrij vlot dus. Het hele moederbord was (gratis) vervangen en alles deed het ook weer, dus ik was 99% tevreden...

http://i.imgur.com/1n8hTtJl.jpg

Kaduuk?

... met nadruk op de 99%. Toen ik de SSD er in wou doen kreeg ik namelijk de schroeven er niet meer uit. Ze leken een beetje beschadigt en dat vond ik best wel slordig. Na veel gekloot met verschillende schroevendraaiers had een vriend van me toch nog de goedes. 13 van de 14 schroeven gingen er makkelijk uit, maar eentje zat toch echt roestvast. Na veel tegenslag is hij er toch eindelijk uitgekomen, helaas zit er nu wel een krasje aan de onderkant (maar ach wie ziet dat).

Doormiddel van een platkopschroevendraaier kon er een sneetje in de schroef gemaakt worden waardoor hij er uiteindelijk met een andere schroevendraaier weer uit kon.

Nadat ik de SSD erin had gedaan heb ik maar besloten om de kapotte schroef er uit te houden. Gelukkig zit de SSD er weer in en hij start weer op in een miniscule 5 seconden (met Turbomodus van Samsung, erg leuke toevoeging) ! :)

http://i.imgur.com/Kmg5xH0l.png

http://i.imgur.com/urvCOvC.gif

Sorry dat bovenstaande animatie gedraait is :/ !

Heb je zelf ook wel eens dit probleem gehad, laat het dan weten bij de reacties inclusief hoe je het opgelost hebt. En anders reactie is altijd leuk natuurlijk :) !

EDIT1: Wat foto's en afbeeldingen toegevoegd.

Volgende: De JVANN Phone Augustus 2015 (beslis mee) 08-'15 De JVANN Phone Augustus 2015 (beslis mee)
Volgende: Tabletstress, wat word mijn Samsung Galaxy Tab 2 opvolger 08-'15 Tabletstress, wat word mijn Samsung Galaxy Tab 2 opvolger

Reacties


Door Tweakers user iamzero456, donderdag 27 augustus 2015 21:35

Leuk om te lezen. Ik denk dat iedereen tegenwoordig aan de SSD gaat, het is echt een flinke stap vooruit. Zelfs een pentium 4 met SSD voelt snel aan, bij wijze van ;)

In mijn macbook een SSD geplaatst, wilde vervolgens de DVD-drive vervangen. Helaas 1 schroefje helemaal dolgedraait door de vorige eigenaar, lijkt niet eens meer op een schroef.

Hoe heb jij precies die ene schroef van jou eruit gehaald? Platte kop en beitel? Ik vrees namelijk dat als ik ook maar iets meer kracht zet dat ik het logicboard scheur of beschadigd :P

Door Tweakers user Jvann, donderdag 27 augustus 2015 21:44

iamzero456 schreef op donderdag 27 augustus 2015 @ 21:35:
Leuk om te lezen. Ik denk dat iedereen tegenwoordig aan de SSD gaat, het is echt een flinke stap vooruit. Zelfs een pentium 4 met SSD voelt snel aan, bij wijze van ;)
Ik heb dezelfde SSD als in deze post wel eens aan een PC gehangen met een AMD Athlon 2,8GHz Single Core ... en dat snelheidsverschil was nog best groot ;) .

Echter vind ik de prijzen voor de SSD's nog iets te, ze dalen wel vrij vlot maar nu vond ik de investering nog te groot.
iamzero456 schreef op donderdag 27 augustus 2015 @ 21:35:Hoe heb jij precies die ene schroef van jou eruit gehaald? Platte kop en beitel? Ik vrees namelijk dat als ik ook maar iets meer kracht zet dat ik het logicboard scheur of beschadigd :P
Platte kop en een deo bus ... Xd
Nou moet ik eerlijk zeggen dat de schroefjes best wel slechte kwaliteit zijn, totaal niet sterk. Daarnaast is mijn laptop best robuust (17.3" 3,4KG waarvan een groot deel alluminium). Ik heb op internet ook dingen gelezen zoals eruit boren (euh ... dat leek mij ook niet heel verstandig) of een elastiekje tussen de schroevendraaier en de schroef. :)

Echter ben ik verre van handig, en blijft dit een rotklus.

[Reactie gewijzigd op donderdag 27 augustus 2015 21:44]


Door Tweakers user sebastius, donderdag 27 augustus 2015 22:48

Veel te weinig foto's ;) Wel een leuk verhaal!

Door Tweakers user Jvann, donderdag 27 augustus 2015 22:56

sebastius schreef op donderdag 27 augustus 2015 @ 22:48:
Veel te weinig foto's ;) Wel een leuk verhaal!
Misschien kan ik nog een foto van mijn opengeschroefde laptop vinden ... ff zoeke

Nu goed, kheb zelfs een animatie toegevoegd ;)

[Reactie gewijzigd op donderdag 27 augustus 2015 23:50]


Door Tweakers user djmaster329, donderdag 27 augustus 2015 23:59

Ik heb zelf precies dezelfde laptop en kan inderdaad bevestigen dat de harde schijf echt veel te traag is in vergelijking met de rest van de laptop. Ook ik heb een aantal schroefjes aan de onderkant gehad die vast zaten. Heb uiteindelijk alle schroefjes vervangen door een ander soort omdat ik ze na twee keer los en vast schroeven helemaal kapot gedraaid had.

Door Tweakers user Jvann, vrijdag 28 augustus 2015 00:14

djmaster329 schreef op donderdag 27 augustus 2015 @ 23:59:
Ik heb zelf precies dezelfde laptop en kan inderdaad bevestigen dat de harde schijf echt veel te traag is in vergelijking met de rest van de laptop. Ook ik heb een aantal schroefjes aan de onderkant gehad die vast zaten. Heb uiteindelijk alle schroefjes vervangen door een ander soort omdat ik ze na twee keer los en vast schroeven helemaal kapot gedraaid had.
Nou dit bevestigd maar weer dat die dinge van zielige kwaliteit zijn ;)

Door Tweakers user Schlumpie, vrijdag 28 augustus 2015 22:27

iamzero456 schreef op donderdag 27 augustus 2015 @ 21:35:
Leuk om te lezen. Ik denk dat iedereen tegenwoordig aan de SSD gaat, het is echt een flinke stap vooruit. Zelfs een pentium 4 met SSD voelt snel aan, bij wijze van ;)

In mijn macbook een SSD geplaatst, wilde vervolgens de DVD-drive vervangen. Helaas 1 schroefje helemaal dolgedraait door de vorige eigenaar, lijkt niet eens meer op een schroef.

Hoe heb jij precies die ene schroef van jou eruit gehaald? Platte kop en beitel? Ik vrees namelijk dat als ik ook maar iets meer kracht zet dat ik het logicboard scheur of beschadigd :P
Je zou ook kunnen proberen om een linkse tap te gebruiken. Weet niet helemaal zeker of dat ideaal is in een computer, maar als niks meer werkt zou dat je laatste redmiddel kunnen zijn. Heb je toevallig een plaatje van die schroef?

Reageren is niet meer mogelijk