A mouse I trust - GXT25 Muis van Trust

Door Jvann op dinsdag 4 augustus 2015 15:51 - Reacties (7)
Categorie: -, Views: 1.794

ACTION muis ...

Dus eergisteren had ik best wel een baggerleven ...
Zit ik lekker in Google Sketchup te klooien kon ik opeens geen lijnen meer selecteren.
De muis klikte niet prettig meer, eigen totaal niet meer zelfs.
Aangezien de muis al kapot was (linker muisknop was ingezakt) maar nog wel bruikbaar, was het op zich geen spontane verrassing.

Nou mag ik eigenlijk niet klagen, want voor degene die vaak bij de ACTION winkel komen zou deze muis best bekend voor komen.

http://i.imgur.com/rgUCvKKl.jpg

Het is de simpele ACTION muis die wel ¤5,- kost, wooooo. Eerlijk is eerlijk, voor die ¤5,- was het wel veel waar voor je geld. De muis was lekker groot, prima kabel, DPI knop en zelfs twee zij knoppen. Dat hij niet goed op elk oppervlak werkt en dat de USB aansluiting debiel groot was nam ik dan maar voor lief.

Maargoed, na een half jaar deze muis te hebben gebruikt (Niet extreem lang dus) moet er dus een nieuwe komen.


Een nieuwe muis

Sommige winden zich helemaal op als ze een nieuwe muis kopen, ow em gee welke moet ik nemen welke is het beste voor gamen whatever. Alhoewel ik ook game interesseert het me niet heel veel, al moet ik wel zeggen dat ik wat eisen had.

- Twee zijknoppen, deze vind ik gewoon prettig.
- Mag wel lekker groot zijn, ik heb ook grote handen.
- Niet draadloos, ik haat draadloos.
- ¤25,- vind ik eigenlijk al te veel, liever rond de ¤15,-

Aangezien ik snel weer een muis wil hebben en ik niet in een stad woon ben ik maar het dorp ingelopen, hier heb je echter niet veel winkels die een muis verkopen. De enige winkels die ik kon bedenken waren de Expert, HEMA, Marskramer en Kruidvat. De Expert viel echter al af want dat vind ik gewoon een snertwinkel.

Dus ik naar de HEMA lopen, geen muis. Naar het Kruidvat, één muis maar jammer genoeg draadloos. Bij de Marskramer was er wat meer keuze, maarliefst vier stuks. Hier zat een muis bij met twee zijknoppen, een DPI knop, een scroll wiel die je ook kan inklikken, een doubleklik knop en een goldplated USB aansluiting.

Dat goldplated interesseert me geen ruk, maar de rest zag er allemaal wel prima uit. Alleen een beetje jammer dat hij met ¤18,- een tikkeltje boven mijn bedrag van ¤15,- zat. Echter heb ik zelf ook een toetsenbord van Trust en daar ben ik dik tevreden over dus ik hem de muis uiteindelijk toch maar aangeschaft.

http://i.imgur.com/EZBsT5xl.jpg


De GXT25

De naam van de muis doet me een beetje denken aan de grafische kaarten van NVIDIA, waarschijnlijk vanwege het GXT gebeuren. Hij komt in ieder geval in een net doosje met daarin een stevig omhulsel voor de muis.

http://i.imgur.com/3oo7qd4l.jpg

Eenmaal uitgepakt ziet het design er prima uit. Hij is redelijk groot, al had hij van mij nog wel iets groter gemogen. Alle knoppen zijn prima gepositioneerd en geven ook prima feedback, iets wat mijn ACTION muis aan het eind van zijn latijn niet meer deed.

http://i.imgur.com/069Hdk4l.jpg

De eerste indruk is dus goed, kijken hoe de muis het in het dagelijks gebruik overleefd.


Aan de arbeid

Het eerste wat me opviel is dat hij goed werkt op niet al te egale oppervlakken, daar had mijn ACTION muis duidelijk last van. Op dat punt heb ik dus niet te klagen.

De muis heeft een DPI knop, deze DPI knop heeft vier standen (Tenminste, dat lijkt mij). Ikzelf vind stand drie erg prettig en daar hou ik hem dus op.

Ondanks dat de muis ietjes te klein is houd hij wel lekker vast, op het design heb ik dus niets te klagen. Ook schuift hij prima over het oppervlak heen, iets wat erg belangrijk is bij een muis.

De muis bevat een zevende knop, waarvan Trust zegt dat het een Double Fire knop is. Ik verwacht dus dat als je op de knop drukt, dat je twee keer achter elkaar schiet I.p.v. één enkele keer. In de game die ik gespeeld heb, RAGE, werkt het totaal niet zo. In RAGE is het gewoon een linker muis knop, maar dan zonder refire (Dus een soort burst shot knopje). Waar je bij RAGE je Assault Rifle achter elkaar kan leegschieten door je linker muisknop ingedrukt te houden, schiet je bij de Double Fire knop dus maar één keer. Dit lijkt mij niet echt de bedoeling voor de knop, maar ik zie hiervan wel een handigheidje in. Bij de game PAYDAY 2 moet je wel eens accuraat schieten en om dan tig keer achter elkaar te schieten is onhandig. Je kan in PAYDAY 2 wel van schietmodus (Single Fire, Auto Fire) wisselen maar dat kost tijd, dat knopje kan dan dus wel van pas komen.

Het scrollwiel werkt ook prima, niks op aan te merken.


Conclusie

Aangezien ik de muis pas net heb en ik geen muis professional ben kan je dit eerder een eerste indruk dan een review noemen, maar mijn eerste indruk is in ieder geval erg goed. In alle opzichten die hij bied, doet hij het ook gewoon goed. Één enkele uitzondering voor de Double Fire knop, deze doet niet wat hij hoort te doen maar daar krijg je een andere handige functie voor terug.

+ Mooie verpakking
+ Werkt goed op niet egale oppervlakten
+ Fijne knop feedback
+ Bevat twee zijknoppen
+ Double Fire knop is nuttig, maar niet op de manier zoals het hoort
+ Houd fijn vast

~ Prijs kan goed zijn als de muis het lang goed blijft doen
~ Had van mij iets groter gemogen

- Double Fire knop doet niet wat hij moet doen

Ik ben tevreden en zou de muis zo een acht geven, als de muis het nou ook lang volhoud krijgt hij een negen of een tien en zou ik er zo weer een kopen.

8 / 10

Volgende: Tabletstress, wat word mijn Samsung Galaxy Tab 2 opvolger 08-'15 Tabletstress, wat word mijn Samsung Galaxy Tab 2 opvolger
Volgende: MT-VIKI blahblahblah usb switch 07-'15 MT-VIKI blahblahblah usb switch

Reacties


Door Tweakers user Foritain, dinsdag 4 augustus 2015 16:02

Ik weet niet hoe nauwkeurig / pixel-precies je werkt in Sketchup, maar is een lekkere scherpe sensor daar niet erg waardevol? Prut sensoren vond ik prima voor 'normaal' gebruik, maar in photo software o.i.d. werd ik er helemaal priegel van.

Door Tweakers user Jvann, dinsdag 4 augustus 2015 16:12

Foritain schreef op dinsdag 04 augustus 2015 @ 16:02:
Ik weet niet hoe nauwkeurig / pixel-precies je werkt in Sketchup, maar is een lekkere scherpe sensor daar niet erg waardevol? Prut sensoren vond ik prima voor 'normaal' gebruik, maar in photo software o.i.d. werd ik er helemaal priegel van.
Naja ik hobby maar een beetje in Sketchup niet proffessioneel ofzo.
Echter werk ik wel tot op den milimeter, ik heb al wat gesketchupd met deze muis en het gaat opzich prima.

Trouwens, ik typ ook gewoon heel vaak de maat in die ik nodig heb ;) .

[Reactie gewijzigd op dinsdag 4 augustus 2015 16:28]


Door Tweakers user !GN!T!ON, dinsdag 4 augustus 2015 16:34

Goedkoop vind ik met dit soort spul vaak duurkoop.. goede kans dat deze ook na 6, 7 maanden kapot is, net als je action muis. Ik heb zelf ongeveer 5 jaar geleden een MX518 van logitech gekocht, ik geloof voor 40 euro destijds. Dan ben in de tijdsperiode veel goedkoper uit dan (laten we generous zijn) elk jaar voor 18 euro een nieuwe muis. En daarbij krijg je nog een veel betere /fijnere kwaliteit ook.

Door Tweakers user Jvann, dinsdag 4 augustus 2015 16:41

!GN!T!ON schreef op dinsdag 04 augustus 2015 @ 16:34:
Goedkoop vind ik met dit soort spul vaak duurkoop.. goede kans dat deze ook na 6, 7 maanden kapot is, net als je action muis. Ik heb zelf ongeveer 5 jaar geleden een MX518 van logitech gekocht, ik geloof voor 40 euro destijds. Dan ben in de tijdsperiode veel goedkoper uit dan (laten we generous zijn) elk jaar voor 18 euro een nieuwe muis. En daarbij krijg je nog een veel betere /fijnere kwaliteit ook.
Hoeft niet perse, vroeger gebruikte ik altijd een muis van een tientje bij de Intertoys vandaan en die werkte 4 jaar. Echter heb ik ook een keer een muis gehad die rond de ¤30,- kostte en die was binnen twee maanden kapot. Duurdere modellen kunnen net zo goed kapot, daarnaast vind ik het opzich ook gewoon leuk om weer eens een andere te proberen :) .

Ik had dezelfde gedachte als die van jouw bij mijn laptop, deze kostte rond de ¤900,- dus ik denk die gaat niet zo snel kapot. Negen maanden later begaf die GPU het, gelukkig heeft ASUS het hele moederbord gratis vervangen aangezien ik garantie had van 2 jaar.

[Reactie gewijzigd op dinsdag 4 augustus 2015 17:14]


Door Tweakers user Lieuwe15, dinsdag 4 augustus 2015 17:07

Ik heb diverse muizen geprobeerd en krijg ook redelijk wat zakelijk in de handen, maar keer op keer kom ik toch uit dat logitech de meest fijne muizen zijn..
Thuis heb ik een mx510 (in 2005 voor iets van 30 euro gekocht) en werkt nog perfect op de zachte coating is glad geworden na.
Tevens heb ik nog een mx620 (in 2008 voor iets van 60 euro, draadloos) en de batterijen (2x AA) gaan nog steeds minimaal een jaar mee. En aan die muis zit zo goed als geen slijtage.

Nu heb ik goedkope HP muizen op het werk en dat zijn toch een bagger dingen (in 3 weken al 2 versleten) 1 werkte gewoon plots niet meer en de ander ging de hele tijd dubbel klikken ipv enkel klikken.

Tevens wel eens een draadloze microsoft muis gehad, maar daarvan ging het scroll wieletje na 2 jaar al kapot (rubber ring liet gewoon los) en batterijduur was een drama (2 maand op 2 AA's).

Voor mij dus nooit goedkope prut muizen.. En ja, Trust reken ik echt onder prut :+

Door Tweakers user Jvann, dinsdag 4 augustus 2015 17:15

Lieuwe15 schreef op dinsdag 04 augustus 2015 @ 17:07:
Ik heb diverse muizen geprobeerd en krijg ook redelijk wat zakelijk in de handen, maar keer op keer kom ik toch uit dat logitech de meest fijne muizen zijn..
Thuis heb ik een mx510 (in 2005 voor iets van 30 euro gekocht) en werkt nog perfect op de zachte coating is glad geworden na.
Tevens heb ik nog een mx620 (in 2008 voor iets van 60 euro, draadloos) en de batterijen (2x AA) gaan nog steeds minimaal een jaar mee. En aan die muis zit zo goed als geen slijtage.

Nu heb ik goedkope HP muizen op het werk en dat zijn toch een bagger dingen (in 3 weken al 2 versleten) 1 werkte gewoon plots niet meer en de ander ging de hele tijd dubbel klikken ipv enkel klikken.

Tevens wel eens een draadloze microsoft muis gehad, maar daarvan ging het scroll wieletje na 2 jaar al kapot (rubber ring liet gewoon los) en batterijduur was een drama (2 maand op 2 AA's).

Voor mij dus nooit goedkope prut muizen.. En ja, Trust reken ik echt onder prut :+
Tja het zou goed kunnen, de toekomst zou het me leren. :)
Als deze kapot is zou ik een keer een logitech muis gaan proberen, bedankt voor de tip. ;)

Door Tweakers user kuusj98, dinsdag 4 augustus 2015 19:10

Jvann schreef op dinsdag 04 augustus 2015 @ 17:15:
[...]


Tja het zou goed kunnen, de toekomst zou het me leren. :)
Als deze kapot is zou ik een keer een logitech muis gaan proberen, bedankt voor de tip. ;)
Ik reken Trust ook onder prut, nog erger zelfs :P
Zelf op het gebied van toetsenborden en muizen altijd goedkope rommel gehad zoals Trust, 3 Trust toetsenborden hebben het leven moeten laten onder mijn regime, 2 heb ik doormidden gebroken nadat ze enkele toetsen niet meer registreerden en de derde heb ik ritueel verpulverd dvm een moker, omdat deze een idioot kleine backspace had en maar 2 knoppen in totaal kon registreren.

Nu denk je: nou nou, zo kan ie wel weer, hoor...
En dat heb ik toen ook tegen mezelf gezegd, dus een toetsenbord van zware kwaliteit uit een setje van 2000 gehaald en dit doet het na 2 jaar gebruik (bovenop 7 jaar gebruik) iedere keer prima. Met mijn muis hetzelfde, eerst 1 trust muis gehad die al piepte en kraakte voordat ie uit de verpakking was, deze is niet lang daarna naar de verdoemenig geholpen.

Omdat ik bovengemiddeld grote handen heb ben ik bijna 2 jaar geleden voor een erg dure Roccat Kone XTD gegaan en ben daar nog steeds erg blij mee.

Nog een voorbeeld? Ik kocht voor mijn destijds nieuwe PC in 2012 een nieuw 1080P TN paneel van 21,5" van Philips voor 100 euro: "waarom zou ik een duurder halen". Ik kreeg pijn in mijn nek en rug omdat ik iedere keer naar voren ging hangen om te kunnen zien wat er gebeurt in mn spel, mijn ogen zijn perfect, dus dat was (is) het niet. Heb 3 LG 27" 1080p IPS schermen gehaald en weg probleem.

Mijn les: schaf het in 1 keer goed aan en ga niet voor het halve werk om 5 euro te besparen. Goedkoop is duurkoop.

Reageren is niet meer mogelijk