MT-VIKI blahblahblah usb switch

Door Jvann op woensdag 29 juli 2015 15:21 - Reacties (5)
Categorie: -, Views: 3.199

Ewa,

Dus ik heb nu een blog aangemaakt en dat leek me wel leuk ...
Laat ik er dus maar even gebruik van maken en jullie informeren over de:

MT-VIKI blahblahblah USB2.0 Switch

Waarom blahblahblah?
Kijk zelf maar op de foto's.

http://i.imgur.com/uZkx8PKl.jpg
http://i.imgur.com/Pw9f7BGl.jpg
http://i.imgur.com/guYHnyRl.jpg

Waarom gekocht

Ikzelf heb een PC en ťťn Raspberry PI. Ik kan via Putty mijn Raspberry PI gebruiken op mijn PC, helaas vond ik die manier niet prettig werken. Echter, als ik naar mijn Raspberry PI wil switchen moet ik telkens mijn toetsenbord en muis uit de PC halen en in de Raspberry PI proppen. Daar heb ik helemaal geen zin in want ik ben lui.

Vandaar de switch, deze switch heb ik gekocht op Ebay en kostte 5,50§, geen bal dus. Ik kan de winkel jammer genoeg niet meer vinden, hier doe ik later nog wel een speurtocht naar.

In nederland koste deze apparaten minstens §15,- en de kans dat je dan maar twee switchbare USB poorten heb is dan ook nog eens groot. Degene die ik heb gekocht heeft er vier, omdat de switch met twee maar 50 cent goedkoper was. Ik had dus zoiets van wie weet komen die twee extra poorten ooit van pas.


De SWITCH

De switch kwam in een doosje, iets wat ik niet had verwacht van China. In prima staat kwam hij in anderhalve week binnen, nog verbazingwekkend snel dus. Pluspunten voor de winkel die ik niet meer kan vinden.

Het apparaat ziet er simpel uit, een zwarte metalen doos met wat stevige drukknoppen. Eerlijk is eerlijk, het apparaat voelt erg stevig aan en niet als iets wat van ellende uit elkaar valt. Daarnaast is de switch aardig compact, niet overdreven groot zoals de switch bij een vriend van mij.

De drukknoppen zijn erg stevig, ze maken ook een leuk klikgeluid als je van usb poort switcht. Daarnaast zitten de USB kabels stevig in het apparaat, ook dit geeft weer eens stevig gevoel.


De werking

Ikzelf heb twee monitoren, de oudste uit is van het bouwjaar 2006 (20" 4:3 IPS en 1600x1200, nog een prima monitor hoor) en heeft een USB-hub ingebouwd. Deze bevat vier USB 2.0 poorten welke alle vier toegankelijk zijn d.m.v. een USB A naar USB B kabel. Deze kabel zit in de, jammer genoeg, enige outputpoort van de switch waardoor de vier USB poorten in mijn monitor dus van apparaat switchen als ik een van de knoppen op de switch indruk. Je raad het waarschijnlijk al, mijn toestenbord en muis zitten in mijn monitor.

Echter moet je alle apparaten / computers ook met een USB A naar USB B kabel aansluiten aan de switch. Dat betekend dus dat je vier van zulke kabels nodig heb al gebruik je de switch voor 100%. Bij de switch worden deze kabels niet geleverd en dat is jammer.

Natuurlijk kan je ook een USB stick in de switch plaatsen, als dit een USB 3.0 stick is word de USB stick wel gelimiteerd naar USB 2.0 snelheid, want de switch kan niet met hogere snelheden werken. Dit is jammer, maar niet verrassend voor een switch van onder de 6 euro.


Twee maanden later

Momenteel werkt de switch nog prima na flink wat drukken op de knoppen en ik ben dus hardstikke tevreden. Hieronder is een lijstje van de voor en nadelen van het apparaat:

+ Stevige bouwkwaliteit
+ Aardig compact
+ Kabels zitten stevig
+ 4 Poorten
+ Doet wat hij moet doen
+ Betrouwbaar
+ Erg goedkoop

~ Geen USB 3.0 (Maar dat zat er in)
~ Niet in Nederland te koop

- Geen USB A naar USB B kabel meegeleverd
- Maar 1 output poort

Het apparaatje doet in feite dus gewoon wat hij moet doen, en dat het dan ook nog eens van goede kwaliteit is mooi meegenomen. Dat er geen USB A naar USB B kabel word meegeleverd vergeef ik het apparaatje vanwege de mooie prijs, al had er van mij toch wel een extra output poort in mogen zitten.

9 / 10 would buy it again!

Edit: Vele typos en grammaticafalen
Edit2: Dit kan hem wel eens zijn: http://www.ebay.com/itm/4...ain_0&hash=item5667c8b283

Volgende: A mouse I trust - GXT25 Muis van Trust 08-'15 A mouse I trust - GXT25 Muis van Trust

Reacties


Door Tweakers user Evil Genius, woensdag 29 juli 2015 15:43

Ik heb zelf een logitech draadloze keyboard en muis setje. De dongle zit in dezelfde usb switch (ook 5 euro) en werkt zeker al een jaar perfect. Werk er dagelijks mee en dagelijks wordt er vanwege mijn werkzaamheden tig keer geswtiched tussen de 4 systemen die aan staan. Grandioze aankoop wil je het simpel houden :)

Door Tweakers user Spekkie88, donderdag 30 juli 2015 12:09

Hij is ook nog steeds hier te koop :)

[Reactie gewijzigd op donderdag 30 juli 2015 12:10]Door Tweakers user Jvann, vrijdag 31 juli 2015 20:26

Je weet dat die $18.63,- aan verzendkosten naar Nederland heeft he?
Lol

Deze is beter
http://www.ebay.com/itm/4...ain_0&hash=item5667c8b283

[Reactie gewijzigd op vrijdag 31 juli 2015 20:27]


Door Tweakers user rens-br, woensdag 5 augustus 2015 12:54

Wat een handig ding.

Loop inderdaad tegen hetzelfde probleem aan! Heb alleen een desktop, laptop en mijn Rpi die dezelfde muis en tobo gebruiken. Alleen erg jammer dat de kabels niet meegeleverd worden. Zoiets is meestal wel te verwachten als je iets uit china besteld.

Nu alleen nog eentje vinden met USB 3.0.

Reageren is niet meer mogelijk